Depremin İlk 6 Saati Hayati Önem Taşır

Ara

Öğrencilerimiz arasında çevreye karşı olumlu bir düşünce geliştirmek, çevre kirliliğinin önüne geçip çevremizde geri dönüşebilen atıkları geri dönüşüme kazandırmak için ''Sıfır Atık Projesi'' kapsamında okulumuzun koridorlarına 5'li geri dönüşüm kutuları bıraktık.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ bütün Öğretmen, öğrenci ve personelin katılımıyla büyük bir çoşkuyla kutlandı.  Ayrıca öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimizle birlikte panolar süslendi

Kas

Sivrice İlkokul binamızın aşırı düzeyde yıpranan iç ve dış cephelerini köyümüzün hayırsever iş adamları Sayın Hacı Abdülkerim ALTUNKAYNAK ve Mahsum ALTUNKAYNAK'ın destekleri ile boyadık.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten,bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 83. yıldönümü için okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programı yapıldı.

Kas

29 EKİM CUMHİRİYET BAYRAMI bütün Öğretmen, öğrenci ve personelin katılımıyla büyük bir çoşkuyla kutlandı.  Ayrıca öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimizle birlikte panolar süslendi.

Ekm

Okulumuzdaki öğretmen, öğrenci ve çalışanların ibadetlerini rahatça eda edebilecekleri ferah bir ortam oluşturmak için mescidimizin açılışını yaptık.

Nis

Mardin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen "Çocuklar Sevgisiz, Okullar Fidansız Kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine ziraat mühendisi Mehmet Hadi Aslan tarafından doğa sevgisi ve fidanların yaşamımızdaki önemi ile  ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerimiz ile birlikte fidanlar dikilerek her bir fidanı bir öğrenci ile buluşturup fidana isim verdik. Ayrıyeten öğrencilere kitap , yapboz ve gofret dağıtıldı. Mardin Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu anlamlı ve güzel etkinlik için okulumuz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuz personel ve öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Olası deprem durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Mrt

1-7  Mart Yeşilay Haftasında öğrencilerimizin akkollü içki ve uyuşturucu maddelerin kullanımına karşı bilinçlenmelerive bu zararlı alışkanlıklara karşı farkındalık  oluşturmaları amacıyla  okulumuzda Yeşilay Haftası programı düzenlendi. Ayrıca okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni tarafından öğrencilerimize zararlı alışkanlıklar ile ilgili sunumlar yapıldı.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma gününde öğrencilerimizin sivil savunma kavramı bilincine varmaları ve Sivil Savunma'nın amaçları konusunda bilgi sahibi olmaları için öğretmenimiz Seda AKMAN öncülüğünde  okulumuz öğrencileri ile  birlikte  sunumlar yapıldı.

Sivrice İmam Hatip Ortaokulu olarak "OKU-YORUM" Projesini Gerçekleştiriyoruz.

May

Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1) kapsamında hazırlayıp sunduğumuz ''ÖNCÜLERE VEFA'' projemiz onaylandı.

Nis

Sivrice Ortaokulumuzun yetenekli öğrencisi Devran ALPTEKİN 2020 Yılı Türkiye Geneli 3.Alltech Resim Yarışmasında 1. oldu. Okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Özge Aşık'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının artarak devamını diliyoruz.